The Intercept’in haberine göre Warren, Zuckerberg’e gönderdiği mektupta, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye saldırıları sürecindeki içerik düzenlemeleri konusunda sorular sordu.
Mektupta Warren, “İsrail’e yönelik korkunç Hamas saldırıları, Gazze’de binlerce sivilin ve onlarca gazetecinin öldüğü bir insani felaket döneminde, sosyal medya platformlarının doğru ve meşru içerikleri sansürlememesi her zamankinden daha önemli.
Özellikle dünyadaki tüm insanlar, bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi bulmak ve paylaşmak için çevrim içi topluluklara yönelmişken.” görüşünü paylaştı.
META’NIN IRKÇI TUTUMUNA KARŞI AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Meta’nın bazı kullanıcıların Filistin yanlısı yorumlarını bastırmaya çalıştığı ve bazı içerikleri sansürlediğine dair birçok haberin çıktığına işaret eden Warren, “Bu haberler, Meta’nın içerik düzenleme pratikleri ve ayrımcılığa karşı korumaları konusunda ciddi endişeler doğuruyor.” ifadesini kullandı.
“Kullanıcılar, karakteristik özellikleri nedeniyle ayrımcılığa karşı korunmayı hak ediyor.”
Warren, sosyal medya kullanıcılarının içeriklerinin neden kısıtlandığını bilme hakkı olduğuna işaret ederek “Ayrıca, kullanıcılar etnik kökenleri, dinleri ve diğer koruma altındaki karakteristik özellikleri nedeniyle ayrımcılığa karşı korunmayı hak ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.
5 OCAK 2024’TARİHİNE KADAR MALUMAT İSTEDİ
Meta’nın savaş süresince attığı adımların nedenine ilişkin 5 Ocak 2024’e kadar malumat isteyen Warren, Zuckerberg’e şu soruları yöneltti:
“7 Ekim’den bu yana Filistin’den Arap dilinde yazılmış kaç gönderi silindi? Kaldırılan gönderiler, Filistin’den yapılan paylaşımların yüzde kaçını oluşturuyor? Meta, içeriklerin kısıtlanması konusunda kullanıcıları ne sıklıkla bilgilendirdi?”
Birçok sosyal medya kullanıcısı, 7 Ekim’in ardından Meta tarafından herhangi bir uyarı yapılmaksızın, Filistin’e destek veren paylaşımlarının kısıtlandığını bildirmişti.
META FİLİSTİN’İ DESTEKLEYENLERİN HESABINI ASKIYA ALIYOR
Meta’nın İsrail-Gazze savaşı sırasında Tunus’ta ve çoğu ülkede, bazıları yüksek profilli kişilere ve tanınmış kişilere ait olmak üzere düzinelerce hesaba erişimi engellediği ve paylaşımları kaldırdığı belirtilmişti.
Sosyal medya kullanıcıları, İsrail’in Filistin’in Gazze kentine yönelik yoğun bombardımanının ardından Filistin yanlısı içerikleri nedeniyle paylaşımlarının ve hesaplarının kaldırıldığından ya da askıya alındığından şikayetçi.
Tunus’ta hesapları alıkonulan ve/veya kısıtlananlar arasında Must Last olarak da bilinen Louay Cherni, fenomenler Khoubaib Jebabli, Nourchene Cheguenni ve Mariem Debbagh yer alıyor.
Kaynak : Haber7
Kaynak Url : https://www.haber7.com/teknoloji/haber/3375618-metadan-filistin-paylasimlarina-sansur-abdli-senator-aciklama-istedi
Bir yanıt yazın