Open AI “akıl yürütebilen” yapay zeka modeli geliştirdi

HANDE BERKTAN

Yapay zeka ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, ChatGPT’nin yeni versiyonu o1’i tanıttı.

OpenAI, ChatGPT’nin yeni versiyonu o1’i kullanıma sunarak, artık yapay zeka botunun matematik, kodlama ve bilimle ilgili konularda akıl yürütebilmesini ve bir problemi yanıtlamadan önce daha fazla zaman harcayarak çözüm sürecini yüksek oranda doğru vermesini sağlayacak.
OpenAI o1 ailesi, karmaşık görevlerde mantık yürütebiliyor ve bilim, kodlama ve matematik alanlarında önceki modellere kıyasla daha zor problemleri çözebiliyor.

Bilindiği üzere ChatGPT, Gemini gibi yapay zeka sohbet robotları, bazen basit matematik porblemlerinde zorlanıyor. ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, bu sorunları giderebilecek yeni versiyonunu duyurmuş oldu.

OpenAI o1, kodlama, matematik ve bilim konusunda akıl yürütebilecek

Şirket, OpenAI o1 adlı yeni yapay zeka teknolojisiyle desteklenen yapay zeka botunun matematik, kodlama ve bilim içeren görevlerde “mantık yürütebileceğini” söyledi.

OpenAI’nin Baş Bilim İnsanı Jakub Pachocki, “ChatGPT gibi önceki modellerde, onlara bir soru soruyorsunuz ve hemen yanıt vermeye başlıyorlar. Bu yeni modelin cevabı zaman alabilir. Problemi derinlemesine düşünebilir ve en iyi cevabı vermek için problemi parçalara ayırmaya ve çözümü aramaya çalışıyor” açıklamasını yaptı.

OpenAI o1 serisi, özellikle bilim, kodlama ve matematik gibi karmaşık sorunları ele alan profesyonellere yönelik geliştirildi. Yeni sürüm örneğin, fizikçilerin karmaşık matematiksel formülleri üretmede, yazılımcıların kodlama geliştirmede yararlanacağı bir yapay zeka modeli.

OpenAI o1’in adı nereden geliyor?

OpenAI, bilindiği üzere yapay zeka modellerinin isimlerini şimdiye kadar 1,2,3 ve 4 şeklinde verdi. Yeni OpenAI o1, karmaşık muhakeme alanında önemli bir ilerleyişi ve yeni bir yapay zeka yeteneğini temsil ediyor. Bu nedenle sayaç tekrar 1’e sıfırlanıyor ve seriye OpenAI o1 adı veriliyor.

Bloomberg HT


Kaynak URL https://www.bloomberght.com/open-ai-akil-yurutebilen-yapay-zeka-modeli-gelistirdi-2360281 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir