El-Erian: Nakit bolluğu ihalelere gelen tekliflerde görülüyor

Bu haftaki ihalelerin de gösterdiği gibi ABD devlet tahvillerine olan talep güçlü ve ABD para piyasası fon varlıkları artmaya devam ediyor.

El-Erian, Bloomberg TV’ye verdiği demeçte, çarşamba günü 39 milyar dolarlık 10 yıllık ABD tahvil satışının “muazzam bir dolaylı talep” çektiğini söyledi ve “Bunu sadece kenarda duran tonlarca nakit parayla ve faiz oranlarını şimdi sabitlemezseniz gelecekte faiz gelirini kaybedeceğiniz korkusuyla bağdaştırabilirim. Ne zaman faiz oranlarında bir gerileme olsa, insanlar tekrar yatırıma koşuyor” diye ekledi.

En son Investment Company Institute verilerine göre, ABD para piyasası fonlarında tutulan toplam varlıklar 11 Eylül’de sona eren hafta itibarıyla 6,32 trilyon dolara ulaştı. Bu rakam son altı haftada yaklaşık 188 milyar dolar arttı.

İster devlet ister şirket tahvili şeklinde olsun, yatırımcıların borçlanma aracı iştahı canlı kalmaya devam ediyor. Perşembe günü yapılan 22 milyar dolarlık 30 yıllık ABD Hazine tahvili ihalesine talep 10 yıllık satış kadar yoğun olmasa da oldukça güçlü oldu. ABD dışında, İtalya’nın 8 milyar euroluk 30 yıllık yeni tahvil satışına salı günü rekor teklif geldi. İngiltere’de de bu ayın başlarında ilk kez gerçekleştirilen 8 milyar sterlinlik 2040 vadeli tahvil satışına rekor talep oldu.

Bloomberg HT


Kaynak URL https://www.bloomberght.com/el-erian-nakit-bollugu-ihalelere-gelen-tekliflerde-goruluyor-2360223 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir