Apple iPhone 16 serisi 9 Eylül’de görücüye çıkıyor

HANDE BERKTAN

ABD’li teknoloji devi Apple, iPhone 16 serisi olmak üzere merakla beklenen yeni cihazların tanıtımını Apple Park’taki Steve Jobs Tiyatrosu’nda 9 Eylül’de gerçekleştirecek. Fiziksel katılımla birlikte gerçekleşecek olan etkinliğin her zaman olduğu gibi online olarak yayınlanacağını belirtelim.

Şirket, davetiyelerde etkinlik için “It’s Glowtime” sloganını kullanıyor.

Raporlar, iPhone 16 serisinin Pro modellerinde daha büyük ekranlar ve fotoğraf çekmeye ayrılmış yeni bir düğme içereceğini öne sürüyor. Bu özelliğin arkasındaki fikir, yatay modda içerik yakalamayı kolaylaştırmak var. Tüm iPhone 16 modellerinin, daha önce yalnızca iPhone 15 Pro serisinde mevcut olan Eylem Düğmesi ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Tüm modellerin daha ince çerçevelerle gelmesi bekleniyor.

Ayrıca etkinlikte, cihazı daha güçlü hale getirecek daha büyük bir ekrana ve yeni çipe sahip olduğu söylenen Apple Watch 10 Serisi’nin tanıtımı gerçekleştirilecek. Ayrıca yeni AirPods’un iki versiyonunu da görebiliriz.

Apple’ın iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 ve diğer önemli işletim sistemi güncellemelerini etkinlikten kısa bir süre sonra yayına alması muhtemel.

Telefonların aynı zamanda Apple’ın bu yılın başlarında duyurulan Apple Intelligence adlı yapay zeka özelliklerini de desteklemesi bekleniyor.

Bloomberg HT


Kaynak URL https://www.bloomberght.com/apple-iphone-16-serisi-9-eylul-de-gorucuye-cikiyor-2359076 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir