Goldman ve Fidelity gelişen ülke tahvillerinde ayrıştı

Goldman Sachs yatırımcıların gelişmekte olan ülkelerin dolar cinsi tahvillerini tercih etmeleri gerektiğini söylerken, Fidelity International’a göre yerel para cinsi gelişen ülke tahvilleri daha cazip olacak. Goldman, ABD seçimlerindeki olası dalgalanmanın doları desteklemesi ve gelişmekte olan ülke varlıklarına zarar verebilecek politika değişikliklerine yol açması nedeniyle dolar tahvillerin daha iyi performans göstereceğini öngörüyor.

Kurumun küresel Döviz ve faiz oranları başkanı Kamakshya Trivedi, “Makro piyasalardaki ılımlı görünüm ve Fed faiz indirimleri giderek ABD seçimlerinin arka planına itilebilir” dedi. Trivedi, gelişen ülke yerel para cinsi tahvillerinin son dönemdeki dezenflasyonist eğilimden bir miktar destek görebileceğini, ancak bazı merkez bankalarının halihazırda faiz oranlarını düşürmüş olmasının, ilave gevşeme için daha az alan bıraktığını vurguladı.

Fidelity ise Fed faiz oranlarını düşürmeye başladıkça yerel para birimi varlıkların daha iyi performans göstereceğini düşünüyor.

Fed’in faiz indirimlerinin dolar üzerinde baskı yaratması nedeniyle yerel EM tahvillerinin dolar bazlı tahvilleri geçebileceğini öngören kurumun portföy yöneticisi George Efstathopoulos, “Fed’in yakında gevşeme döngüsüne başlamasıyla birlikte, şartlar gelişen ülke tahvil ve para birimlerinin daha iyi performans göstermesi oldukça ideal hale gelecek. Endonezya, Hindistan ve Meksika gibi endeksin ağır topları seçim döngülerini geride bıraktığı için EM yerel seçim risk primi de azaldı” dedi.

Bloomberg HT


Kaynak URL https://www.bloomberght.com/goldman-ve-fidelity-gelisen-ulke-tahvillerinde-ayristi-2357785 


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir